portret

Klantervaringen

Supervisie

„Vanuit de opleiding tot SPV aan de Hogeschool Utrecht heb ik samen met 3 medestudenten supervisie mogen ontvangen van Corine. Naast het feit dat ik Corine heb leren kennen als een warme, vriendelijke en belangstellende vrouw is ze ook erg professioneel. Tijdens de supervisie maakte ze gebruik van verschillende leermethoden en reflectietechnieken. Ze stelde prikkelende vragen en liet iedereen hierbij in zijn waarde. Het leerklimaat was warm en veilig. Mede dankzij Corine heb ik veel inzicht gekregen in mijn leerproces en heb ik mij zowel individueel als professioneel verder kunnen ontwikkelen. Zelfs tijdens de supervisiebijeenkomsten die vanwege Covid-19 online plaatsvonden was het aanbod passend en leerzaam.”

Judith, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige


„Ik heb Corine leren kennen als supervisor tijdens mijn opleiding voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Tijdens deze sessies sloot ze goed aan, kon op een natuurlijke prettige manier sturing geven. Ze had snel en haarfijn door waar de knelpunten en daarmee ontwikkelpunten lagen. Fijne respectvolle vrouw die je kennis laat maken met een deel van jezelf, waar je soms graag weg wil blijven, wat nodig is om te groeien. ”

Monique, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige


„Doordat Corine een hele open houding heeft, heb ik mij ook open durven stellen, terwijl ik dit voorheen eigenlijk niet graag deed. Corine heeft veel kennis en laat ons zelf nadenken. Dit is soms lastig, maar achteraf gaaf dat je het ’zelf’ hebt opgelost.  Ik bedank haar veel haar inzet en positiviteit.”

Sasja, student Social Work

„De supervisiebijeenkomsten waren altijd leerzaam, gestructureerd en creatief. Van begin af aan was er een fijne sfeer. Dat heeft bijgedragen aan veilige sfeer waardoor er steeds meer diepgang ontstond. Ik merk dat ik door supervisie beter kan reflecteren op mijn handelen. Dit is heel waardevol voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Als ik Corine zou omschrijven zou dat zijn: verbindend, verhelderend en versterkend.”

Eline, student Social Work

Coaching

„De coaching door Corine heeft voor mij voor veel verdieping gezorgd. Ik kreeg veel inzicht over waar ik precies tegenaan liep. Dit gaf soms veel frustratie omdat ik het confronterend vond om hier tegenaan te lopen, maar het gaf ook lucht. Corine was hierin warm en steunend, maar ook prikkelend en bracht me ‘in beweging’. Ik heb eindelijk andere keuzes kunnen maken en dat hebben de gesprekken veroorzaakt en daar ben ik heel dankbaar voor. Corine is heel oprecht in haar aandacht en gaat naast je staan, ze helpt je zelf te ontdekken wat je eigenlijk nodig hebt. Dit was heel bijzonder.”

Deelnemer coachingstraject


„Op het moment dat ik elke werkdag met een steen op mijn maag het ziekenhuis binnen liep kwam ik bij Corine terecht. In het afgelopen jaar heb ik een coachingstraject gevolgd waarbij ik nu kan zeggen dat het goed gaat met mij, mijn werkplezier terug is en ik heel veel geleerd heb. Corine heeft mij geholpen inzicht te geven in het ontstaan van de situatie, factoren die hierop van invloed zijn en samen met mij gezocht naar hetgeen helpend is om uit de situatie te komen en weer verder te kunnen, stap voor stap. Langdurig bestaande patronen zijn inmiddels gedeeltelijk doorbroken en ik weet nu wat belangrijk is om dit te kunnen en vast te houden. Het meest belangrijk ben ik namelijk zelf.
Corine heeft mij gecoacht op een manier waarbij er geen oordelen zijn, steeds inspelend op de situatie van dat moment. Per sessie werd gekeken wat is nodig en wat kan helpend zijn om een gevoel te verbeteren, inzichten te creëren of iets te veranderen. Dit gebeurde met verschillende en uiteenlopende oefeningen, waar ik nu nog steeds op kan terugpakken als het even nodig is. Steeds heb ik, met hulp van Corine, zelf uitgevonden wat er speelde en wat er nodig was om te veranderen. Corine is makkelijk benaderbaar, voelt vertrouwd en heeft kennis van de zorg wat voor mij als zorgmedewerker steunend voelde.”

Martine, Verpleegkundig Specialist.

Training:

„Corine heeft een fijne persoonlijkheid en warme uitstraling. Rustig, laagdrempelig, geïnteresseerd hoe het met de groep gaat, luistert goed, prettig om naar te luisteren (denkt na voordat ze iets zegt).”

Anita, deelnemer training professionele identiteit

„Corine is een bevlogen trainer, ze heeft een zeer open en prettige houding en prikkelde ons steeds weer met de perfecte combinatie van ‘zelf ervaren’, theorie en de vertaling naar onze praktijk. Ik heb gemerkt dat ik echt andere gesprekken met mijn cliënten heb. Niet alleen voor mijn cliënt prettiger, maar ook voor mijzelf.”

Baukje, ergotherapeut, deelnemer training motiverende gespreksvoering


„Ze geeft zelf ‘het voorbeeld van MI’: ze liet ons in onze waarde, benoemde veel onze goede kwaliteiten en hielp ons in kleine stapjes steeds iets verder in onze ‘uitdagingen’. Alles in een prettige veilige sfeer. Ik ben echt anders gaan werken met mijn cliënten. Deze training heeft me veel gebracht en ik kan cliënten nu echt meer zelf oplossingen laten bedenken, ik heb vooral ook geleerd niet alles in te vullen voor anderen.”

Jan, fysiotherapeut, deelnemer training motiverende gespreksvoering


„Corine heeft me in deze training vooral aan het denken gezet over mijn gesprekken en hoe ik dit anders kan doen. Door de manier waarop ze deze training gaf werd het meteen ook concreet hoe ik dit kan doen. Een aanrader voor iedereen die patiënten in hun kracht wil zetten. Het werkt echt!”

Gemke, longverpleegkundige, deelnemer training motiverende gespreksvoering

Intervisiebegeleiding:

„Ik vond de intervisiesessies erg fijn. Corine straalde tijdens de bijeenkomsten harmonie uit wat mooi te zien was waardoor we in de groep snel eenheid en saamhorigheid kregen. Ook mooi om te zien dat ze kritisch was, alert en waakzaam was waardoor de leergierigheid toenam. Ik vond het inspirerend. Bedankt Corine! Voor wie je bent, wat je uitstraalt, hoe je dingen weet te verwoorden en te raken!”

Maud, verpleegkundige, deelnemer intervisiereeks

Teamcoaching:

„Corine sloot erg goed aan bij onze vragen en valkuilen. Haar rustige, open en empathische houding maakte dat iedereen zich gehoord en gezien voelde. Ze legde op een warme en prettige wijze verbanden tussen verschillende gezichtspunten en tussen ons! Haar manier van coaching voelde veilig en hierdoor heb ik veel inzichten gekregen en ook het vertrouwen dat we in onze vakgroep weer een stap kunnen zetten.”

Deelnemer teamcoachingstraject

„Ik heb de teamsessies ervaren als heel opbouwend en prikkelend. Corine begeleidde ons heel respectvol en met de nodige humor. Het voelde heel veilig en we hebben vooral geleerd naar elkaar te luisteren. Fijn dat ieder tot zijn recht kwam.”

Deelnemer teamcoachingstraject