Ieder mens is gemotiveerd
De vraag is waartoe.
Waarden komen in beeld.
Wat brengt iemand echt in beweging?
Het zoeken naar
het vinden en versterken
van die motivatie
is de uitdaging.

Training

Ik ontwikkel trainingen op maat. Als eerste gaan we in gesprek over jullie behoeften en wensen. Vervolgens zal ik aan de hand van je vraagstelling en gewenste verandering een aanbod ontwikkelen.

In al mijn trainingstrajecten staat het creëren van een prettige samenwerking centraal, waarin oprechte aandacht, respect en een veilige sfeer belangrijke voorwaarden zijn.

Training in Motiverende Gespreksvoering

Het ontwikkelen van competenties in Motiverende Gespreksvoering vraagt voortdurende training, coaching en het leren door feedback op daadwerkelijk gevoerde gesprekken met cliënten.

Hieronder volgt een ‘vast’ aanbod van Mens & Motivatie.
Neem vooral contact op voor het bespreken van mogelijkheden en ‘op maat’ ontwikkeltrajecten.

Kennismakingsworkshop

Je maakt kennis met de gespreksmethodiek en ervaart wat Motiverende Gespreksvoering binnen je werk zou kunnen toevoegen. Oefenen, ervaren en interactie staan centraal. Een kennismakingsworkshop wordt op maat afgestemd, toegespitst op je professionele beroepspraktjk en wensen.

Basistraining

Je leert hoe je gedragsverandering tot stand brengt, bij jezelf en bij jouw cliënten. Je oefent vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten. Deze training wordt aangeboden in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De studiebelasting omvat 36 uur in totaal, waarvan 17,5 contacturen en 18,5 uur zelfstudie.

Vervolgtraining

Het verdiepen en verrijken van jouw ontwikkelde vaardigheden staat in deze training centraal. De focus ligt op het zoeken naar verandertaal bij je cliënten en je leert om nog meer uit Motiverende Gespreksvoering te halen.
Deze training bied ik aan in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De studiebelasting omvat 21 uur in totaal, waarvan 14 contacturen en 7 uur zelfstudie.

Training "Coach Motiverende Gespreksvoering"

Na het volgen van een basistraining ontwikkelt je in dit traject een hoger niveau in de toepassing van Motiverende Gespreksvoering. Je leert hoe je collega’s kunt ondersteunen en coachen in het vaardiger worden in deze gespreksmethodiek. Binnen jouw organisatie leer je een actieve en stimulerende rol aan te nemen om het gebruik van Motiverende Gespreksvoering te borgen. Deze training bied ik aan in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De studiebelasting omvat 56 uur in totaal, waarvan 28 contacturen en 28 uur zelfstudie.

Coaching in Motiverende Gespreksvoering

Wanneer je ontwikkeling en verdieping wenst, kunnen individuele coachingsgesprekken je een stap verder helpen. Jouw daadwerkelijk gevoerde cliëntengesprekken staan centraal en doelgerichte feedback maakt je competenter in de gespreksmethodiek.
De coaching kan individueel of in groepsverband worden uitgevoerd. Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Training in communicatie, persoonlijke effectiviteit, positieve gezondheid en vitaliteit

Ik ben ervaren in het trainen op het gebied van communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit, positieve gezondheid en vitaliteit. Graag ga ik met jou in gesprek over de mogelijkheden
De volgende thema’s en onderwerpen komen regelmatig in ontwikkel- en trainingstrajecten aan bod: